Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od pasulja (taliri) u rerni

Ćuftice od pasulja (taliri) u rerni

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Ćuftice od pasulja (taliri) u rerni
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
01/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Naše omiljene ćuftice od povrća imaju ozbiljnu konkurenciju pred ovim talirima pečenim u rerni"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad , pečena, crvena
  • nana
  • čubar
  • peršun
  • jaje - 1 komad
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj skuvajte i ocedite (možete koristiti pasulj iz konzerve). Izgnječite ga presom za krompir i dodajte sitno seckanu papriku, crni luk, peršun i začine.

Dobro promešajte i ostavite 30 minuta u frižideru.

Pleh obložite papirom za pečenje. Koristeći kalup (prsten) za salatu, oblikujte ćuftice od povrća.

Premažite ih uljem i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Poslužite sa prilogom i sosom po želji.

Ćuftice od pasulja (taliri) u rerni su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: