Ukusne Napoleonke

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Ukusne Napoleonke
Fotografije: Maria Doeva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Tajna ukusnih Napoleonki je u božanskom kremu, a da biste je sačuvali - morate brzo uništiti ukusne dokaze"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 pakovanja
  • za krem
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 l
  • vanila - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Njima dodajte 1 šolju svežeg mleka i brašna, mešajući dok se ne dobije homogena smesa.

Ostatak mleka prokuvajte na šporetu i u njega postepeno dodajte smesu od jaja, neprestano mešajući dok se ne zgusne. Dodajte vanilu, promešajte i sklonite sa ringle.

Ostavite da se dobijeni krem potpuno ohladi. Lisnato testo mora biti odmrznuto. U zagrejanoj rerni na 180 stepeni pecite dve kore odvojeno 20 minuta, dok ne porastu oko 10-15 cm.

Pustite da se testo ohladi u rerni, pa nožem pažljivo isecite listove na dva dela, tako da dobijete ukupno 4 lista.

U pleh na dnu stavite list, krem i tako dalje, završavajući kremom. Odozgo pospite zdrobljenim komadima kore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: