Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa palačinkama i bešamelom

Lazanja sa palačinkama i bešamelom

Vanya DjordjevichVanya Djordjevich
Početnik
6414
Lazanja sa palačinkama i bešamelom
Fotografije: Vanya Djordjevich
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Nema šta da vas ubeđujemo - ovaj recept je broj 1 - sočna i ukusna lazanja sa palačinkama umesto kora"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 400 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - otprilike 10 supenih kašika
  • ulje - 40 ml
  • za nadev
  • mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 velika glavica
  • aleva paprika - 1
  • paradajz pasta - 1 supena kašika
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 100 ml
  • Bešamel sos
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • so
  • crni biber
  • muskatni oraščić
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite smesu za palačinke i ispecite na uobičajeni način.

U tiganj na ringli dodajte malo ulja i sitno naseckan luk i sitno naseckanu crevenu papriku. Propržite ih i dodajte mleveno meso. Kada se i ono proprži, dodajte so, crni biber, alevu papriku, paradajz pastu, mešajte i sipajte otprilike 100 ml vode. Ostavite da vri 5 minuta i skinite sa ringle.

U malu šerpu na ringli stavite kockicu maslaca. Kada se istopi, dodajte brašno i energično mešajte.

Ostavite da se malo proprži na minutu i postepeno sipajte sveže mleko, neprestano mešajući. Dodajte so, crni biber i muskatni oraščić u prahu. Ostavite da vri otprilike 1 minuta ili dok se ne zgusti. Skinite sa ringle.

Uključite rernu na 200°C sa ventilatorom.

Izrendajte kačkavalj na krupno rende.

Poređajte u tepsiju od 24 cm /u zavisnosti od veličine palačinki koje ste napravili/ ili drugu odgovarajuću posudu za rernu.

Prvo sipajte malo /otprilike 1 malu kutlaču Bešamel sosa i lepo razmažite po dnu.

Stavite jednu palačinku. Namažite je sa 2 supene kašike Bešamel sosa.

Na sos u tankom sloju stavite mleveno meso i pospite sa malo kačkavalja.

Ponovo slede palačinka, sos, mleveno meso, kačkavalj i tako dok se sastojci za našu ukusnu lazanju ne potroše.

Na poslednju palačinku se stavlja samo sos i posipa se kačkavaljem.

Lazanju sa palačinkama i bešamelom pečemo u zagrejanoj rerni otprilike 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: