Način pripreme
Voće koje sam koristila može da bude zamenjeno bilo čim šta imate - jabuke, umestu krušaka na primer.
Ja sam imala i morala sam da ih iskoristim. Sve voće za marmeladu sam krupno naseckala i posula šećerom.
Ja to radim odokativno, ali odnos voća i šećera kod mene uvek je 2:1.2. Dva kilograma voća i 1.2 kg šećera. Vi, naravno, možete staviti šećera koliko želite!
Sipala sam i jednu čašu vode. Sve sam stavila u rernu na 160 stepeni. Kuvala sam otprilike sat i po vremena dok voće nije bilo gotovo. Izvadila sam tepsiju i pasirala.
Vratila sam u rernu na još pola sata i nakon toga sam gotovu marmeladu sipala u čiste i suve teglice, zatvorila sam ih poklopcem i okrenula na nju. Tako na 12 sati. Bez sterilizacije.
Zaista veoma aromatično i ukusno slatko! I iskoristila sam ustajalo voće.
Marmelada asorti je neobičan dodatak uz pržene kriške, mekike, buhtle i drugo.