Piletina na indijski način sa bejbi spanaćem
Пиле по индийски с бейби спанак
Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina na indijski način sa bejbi spanaćem

Piletina na indijski način sa bejbi spanaćem

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
274651k49
Piletina na indijski način sa bejbi spanaćem
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
26/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Indijska piletina sa bejbi spanaćem probudiće vaše receptore ukusa."

Potrebni sastojci

  • smeđi pirinač - 100 g
  • karfiol - 200 g zamrznut
  • šargarepa - 200 g zamrznuta
  • menta - 1/2 veze
  • kiselo mleko - 6 kašika.
  • limun - 1 komad
  • kurkuma - 1 kašika
  • kari - 1 kašičica
  • balzamiko sirće - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • đumbir - 15 g
  • pileći file - 2 komada
  • kumin
  • crna slačica - 1 kašičica
  • pljosnati hleb - 2 komada
  • spanać - 60 g
  • ljute paprike - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać operite i ocedite. Pirinač skuvajte u ključaloj slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Karfiol i šargarepu stavite u cediljku preko pirinča koji se kuva da se kuvaju na pari, pokriveni poklopcem.

Za recept sam koristio smrznuti karfiol i šargarepu, ali naravno može se koristiti i sveže povrće. Iskidajte listove nane. Nekoliko manjih ostavite po strani.

Ostatak stavite u blender. Njima dodajte 3 kašike kiselog mleka, sok od pola limuna i malo vode. Izmiksajte sve u savršeno glatki zeleni sos. Sipajte u malu posudu i stavite u frižider.

Bez pranja blendera, u njega stavite preostalo kiselo mleko i sok od limuna. Dodajte kurkumu, kari i balzamiko sirće. Očistite beli luk. Đumbir oljuštite i sitno naseckajte.

Dodajte i njih u blender. Miksajte sve u blenderu do homogene mase. Dobijenu marinadu sipajte u veliki pleh. Na pilećem fileu napravite lagane rezove. Uvaljajte meso u marinadu.

Kada su karfiol i šargarepa gotovi, stavite ih u pleh sa pilećim fileom. Pospite kimom i crnom slačicom. Sve dobro promešajte.

Piletinu sa povrćem pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 15 minuta, dok se piletina i povrće ne ispeku.

Kada je pirinač gotov, ocedite ga.

Zagrejte pljosnate hlebove u mikrotalasnoj pećnici 30 sekundi svaki.

Stavite pirinač u tanjir. Dodajte spanać u povrće i promešajte. Stavite povrće na kanape od pirinča. Na vrh stavite pileći file.

Ljutu papriku isecite na tanke kolutiće. Porciju pospite prelivom i ljutom paprikom.

Ukrasite odvojenim listovima mente. Dodajte hleb.

Indijska piletina sa bejbi spanaćem probudiće vaše receptore ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: