Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Marinirane dunje sa belim grožđem u turšiji

Marinirane dunje sa belim grožđem u turšiji

ZoriZori
Guru
8932865k
Marinirane dunje sa belim grožđem u turšiji
Fotografije: Zori
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
14 min.
Porcije
1
"Pripremili smo za vas takvu turšiju, oduševiće vas - jedinstven ukus sa mariniranim dunjama i belim grožđem"

Potrebni sastojci

  • ZA 1 TEGLU
  • dunje
  • belo grožđe - bez semena
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • jabukovo sirće - do linije tegle
  • seme slačice - 1/4 kašičice
  • korijander - 1/4 kašičice
  • kumin - 1/4 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice
  • piment - 1/4 kašičice
  • mirođija - 1/4 kašičice, seme
  • crveni luk - nekoliko polumeseca luka
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Dunje i grožđe treba da budu u odnosu 2:1.

U svaku teglu sipajte jabukovo sirće do linije tegle, dodajte 1 kašiku šećera, 1 kašičicu soli, nekoliko rebarca crvenog luka, lovorov list i po 1/2 kašičice semena slačice, korijandera, kima, biber, piment i semenke mirođije.

Svaka tegla se puni dunjama isečenim na kockice i grožđem očišćenim od peteljki. Dopunite vodom (prst ispod čepa) i zatvorite tegle prethodno prokuvanim čepovima.

Prebacite sve u šerpu sa debelom krpom na dnu. Prelijte tegle hladnom vodom, koja treba da pokrije 2-3 prsta iznad poklopaca.

Nakon što voda proključa, merite 4 minuta i tegle se vade iz ključale vode.

Odmah se okreću sa poklopcima na dole.

Nakon što se ohlade, odlaze na mesto gde se čuvaju do zime u mraku i na hladnom.

Osim što se servira samostalno, turšija se može koristiti i za pripremu svinjskog pečenja ili sa belim pirinčem.

Marinirane dunje sa belim grožđem u turšiji su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: