Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen paradajzom i dvopekom

Patlidžan punjen paradajzom i dvopekom

ažurirano:
LiudmilaLiudmila
Inovator
5542081k
Patlidžan punjen paradajzom i dvopekom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Fantastično ukusan punjeni patlidžan sa ukusnim topljenim kačkavaljem za finiš."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • so
  • jaja - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g
  • dvopek - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i isecite na pola, posolite ga i ostavite pola sata da pusti gorčinu. Operite ga nakon toga i pecite u air fryeru 10 minuta na 190 stepeni, a možete i u rerni.

Izvadite patlidžan iz rerne i izdubite ga kašikom. U iseckanu unutrašnjost patlidžana dodajte paradajz isečen na kockice, beli luk, crni luk, peršun, so i jedno jaje, promešajte i dopunite smesu sa dva dvopeka, može i sa prezlama ili mrvicama.

Napunite patlidžane i pecite ih u rerni na 200 stepeni malo iznad sredine rerne sa uključenim gornjim grejačem.

Kada se fil stegne, u punjeni patlidžan dodajte rendani kačkavalj i isključite rernu.

Punjeni patlidžan sa paradajzom i dvopekom su spremni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: