Baštenska čorba

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Baštenska čorba
Fotografije: Violeta Dimova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Baštenska čorba - sa toliko mnogo povrća i vitamina, nemate potrebu ništa drugo da ručate"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • krompir - 3 komada
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 1/2 šolje
  • boranija - 2 šake
  • rezanca - šaka
  • čubar
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo luk od ljuski, oljuštimo ga i isečemo na sitno.

Šargarepu očistimo i nju isečemo na sitno.

Stavljamo posudu na ringlu i dodajemo masnoću.

Nakon što se zagreje stavljamo luk i dinstamo ga u masnoći.

Dodajemo i isečenu šargarepu i sipamo vodu oko litar i po do dva.

Ostavljamo da vri 10 minuta i dodajemo očišćenu boraniju.

Ostavljamo da vri, a za to vreme oljuštimo i isečemo krompir na sitno.

Dodajemo ga u čorbu od povrća, kao i isečenu papruku i paradajz.

Sve to ostavljamo da vri dok ne omekša povrće.

Začinjavamo solju baštensku čorbu.

Pre nego što je gotovo dodajemo rezanca i posipamo čubrom.

Serviramo, dok je još topla baštenska čorba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti