Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od jagnjeće iznutrice bez zaprške

Čorba od jagnjeće iznutrice bez zaprške

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Čorba od jagnjeće iznutrice bez zaprške
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"I bez zaprške nam se sviđa čorba od jagnjeće džigerice"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći komplet - creva, džigerica, škembe, srce
  • mladi luk - 1 vezica
  • pirinač - 1/2 šolje
  • ulje - 3 kašike
  • sveža nana - 4 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro pod tekućom vodom jagnjeće iznutrice kao što su creva, okrećemo i operemo ih veoma dobro.

Skuvamo, a tokom kuvanja sklanjamo penu.

Nakon što je gotovo, procedimo bujon i ostavljamo sa strane.

Sečemo luk na sitno kao i nanu.

Stavljamo bujon u šerpu, dodajemo iznutrice, biber u zrnu, so i alevu papriku.

Nakon što jagnjeća čorba provri, dodajemo pirinač, prethodno opran pod tekućom vodom, luk i nanu, isečenu na sitno.

Ostavljamo jagnjeću čorbu bez zaprške da vri oko 30 minuta dok pirinač ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: