Način pripreme
Luk, celer i pargarepa se sitno naseckaju na kockice. Proprže se na malo ulja pazeći da luk ne počne da tamni.
Dodaje se mleveno meso, 1 k.k. suvog začina i prži 10-15 minuta, uz povremeno mešanje da se meso lepo usitni. Po želji se doda malo kečapa, ali nije obavezno.
Krompir se oljušti i iseče na kolutove debljine 4-5 mm. Na dno vatrostalne posude koja je podmazana uljem, stavi se red krompira.
Preko krompira se stavi meso, a preko njega preostali krompir se poređa i pospe sa malo suvog začina.
Prelije se sa šoljicom vode, tako da voda prekrije donji red krompira i peče oko 30 minuta.
Kad je krompir omekšao, musaka se preliva jajima, koja su prethodno umućena sa mlekom i 1 k.k. suvog začina.
Peče se još 10-15 minuta da se jaja zapeku.
Prijatno uz musaku sa krompirom na moj način!