bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Komorač u rerni

Komorač u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k21215k546
Komorač u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
07/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
52 min.
Porcije
4
"Aromatičan pečeni komorač - savršen kao lagano glavno jelo ili pak za garnirung uz meso i ribu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ako niste ljubitelj arome anisa u komoraču, probajte da ga ispečete u rerni i ostaćete iznenađeni kako se on gubi nakon termičke obrade i njegov ukus postaje mekši i neodoljiv. U kombinaciji sa belim lukom, belim vinom i harmonijom ukus, još je divniji.

Očistite komorač od njegovog spoljašnjeg sloja, operite, isecite krajevei i isecite uzdužno na četvrtinice.

Odvojte čenove belog luka od glave, skinite njihov krajnji omotač bez da ih u potpunosti gulite, posle ih izgnječite dlanom, pritiskajući na kuhinjskoj dasci.

Blanširajte komorač otprilike 8-10 minuta u posoljenoj ključaloj vodi. Izvadite ga rešetkastom kašikom i stavite u jedan sloj u tepsiju dobro nauljenu maslinovim uljem.

Između četvrtnica komorača stavite izgnječene čenove belog luka i majčinu dušicu. Zalijte sokom od jednog limuna, belim vinom, maslinovim uljem i sa malo vodice. Na kraju posolite.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne dobije prijatna boja, nakon toga okrenite povrće i dopecite na kratko i sa druge strane. Ako je tečnost isparila, sipajte po malo vode, pazeći da komorač ne ostane suvi, ali ipak ne sme da pliva u tečnosti.

Kada uhvati boju, gotov je. Na kraju ja pojačavam rernu do 200 stepeni.

Poslužite pečeni komorač topao ili blago ohlađen. Neobično ukusan da se jede samostalno ili kao garnirung uz ribu ili meso.

Komorač u rerni je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: