Ukusne sarmice od listova vinove loze sa pirinčem
Вкусни лозови сарми с ориз
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Sarme»Ukusne sarmice od listova vinove loze sa pirinčem

Ukusne sarmice od listova vinove loze sa pirinčem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Šef kuhinje
602974k121
Ukusne sarmice od listova vinove loze sa pirinčem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
08/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ukusne i aromatične sarmice sa listovima vinove loze Poslužite ih sa kiselim mlekom i uživajte"

Potrebni sastojci

  • nadev
  • pirinač - 2 šolje
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 1 glavica, žuti
  • luk - 1 glavica, crveni
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kari - 1/2 kašičice
  • još
  • listovi vinove loze
  • ulje - 2 supene kašike, za zalivanje
  • krompir - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1 šolja - 150 ml

Danas vam nudim moj recept za sarmice sa listovima vinove loze.

Koristila sam blanširane i zamrznute listove vinove loze, koje sam samo odmrzla.

Za nadev koji se ne propržava, sitno sam naseckala 2 glavice luka, žuti i crveni, izrendala sam šargarepu, a paradajz sam ogulila i naseckala na sitne kockice.

Povrće sam stavila u posudu i u njega sam dodala pirinač, sve začine i ulje.

Izmešala sam kašikom i počela sam da oblikujem sarme.

Dno šerpe sam podmazala uljem i poređala sam kriške krompira koje treba da pokriju dno u potpunosti.

Na krompir sam narendala sarme i zalila sam s malo ulja.

Stavila sam tanjir koji pritišće sarme i sipala sam 4 šolje vruće vode.

Stavila sam šerpu na ringlu i kuvala sam na tihoj vatri otprilike30 minuta, dok se voda nije upila.

Servirala sam moje ukusne sarmice od listova vinove loze sa nekoliko kriški krompira i kašikom domaćeg kiselog mleka.

Ukusne sarmice sa listovima vinove loze sa pirinčem su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: