Način pripreme
Najpre je potrebno da karabatacima odstranite kost i kožicu, a zatim meso iseći na sitnije komade.
Ulje sipati u šerpu u kojoj će se jelo kuvati, zagrejati ulje i dodati sitno seckan crni luk. Kratko propržiti.
Dodati meso, sipati malo vode i dinstati dok meso malo ne omekša.
Umešati oljušten, opran i iseckan krompir, oljuštenu i na kolutove isečenu šargarepu, seckan beli luk i na kraju dodati grašak, pa izmešati.
Dodati suvi biljni začin, so i biber, slatku začinsku papriku, promešati i uliti vruću vodu.
Pokolopiti i krčkati na umerenoj vatri dok meso i povrće ne budu skuvani.
Skloniti šerpu sa vatre, pa dodati brašno koje ste razmutili u malo hladne vode. Neprestano mešati da se ne bi stvorile grudvice.
Zatim šerpu vratiti na vatru i ostaviti da se ukrčka na umerenoj temperaturi deset minuta.
Grašak sa piletinom i krompirom na moj način skloniti sa vatre i poslužiti.