Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Ukusna musaka sa makaronima

Ukusna musaka sa makaronima

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
1511584
Ukusna musaka sa makaronima1 / 2
18/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ljubav između testenina, mlevenog mesa, paradajz sosa i kačkavalja ima mnogo ukusnih manifestacija. Evo još jedne od njih"

Potrebni sastojci

  • makaroni - 400 g, farfale
  • mleveno juneće meso - 1 kg
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 200 ml
  • ulje za prženje - 50 ml
  • kravlji maslac - 50 g
  • so - po ukusu
  • topljeni sir - 3 trougla
  • senf - 1 kašičica
  • granulirani beli luk - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • piskavica - 1/2 kašičice
  • začin za mleveno meso - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • peršun
  • parmezan - 1 kašičica, u ljuspicama
  • mocarela - 50 g, rendana
  • Za preliv
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Makarone skuvajte u ključaloj slanoj vodi. Ocedite i pomešajte sa maslacem. Crni luk sitno iseckajte, šargarepu i tikvice narendajte i propržite sa mlevenim junećim mesom na zagrejanom ulju.

Dodajte paradajz pire, senf, seckani peršun, topljeni sir i sve začine. Pržite 15 minuta.

Složite mešavinu makarona i mlevenog mesa na pleh dok se makaroni i mleveno meso ne potroše.

Različitu musaku pospite ljuspisama parmezana i rendanom mocarelom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Preliv za musaku pripremamo tako što ćemo umutiti jaje, kiselo mleko i brašno.

10 minuta pre kraja se sipa preko musake i vraća u rernu.

Pecite ukusnu musaku sa makaronima dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: