Način pripreme
Za testo pasirajte skuvanu bundevu i ako je vruća, ostavite da se ohladi do telesne temeprature.
U posudu miksera umutite jaja, šećer, mleko, vanilu, limunov sok, kašiku-dve ulja i pire od bundeve. Ja sam dodala i malo vode od kuvanja bundeve i posle sam morala da stavim malo više brašna od pokazane količine.
Dodajte brašno i izmrvljeni svež kvasac i umesite kuhinjskim robotom sa dodacima za testo, s obzirom na to da će u početku biti dosta lepljivo. Nije potrebno da unapred aktivirate kvasac, zato što će svakako testo proći dve fermentacije.
Kada se objedine sastojci, počnite da puštate meki maslac - komadić po komadić, dok se sve ne apsorbuje. 3-4 minute intenzivnog mešenja sa uređajem je dovoljno. Ako je testo veoma mekano, pospite sa još brašna.
Posudu pokrijte i ostavite da nadođe na otprilike sat vremena.
Kada je gotovo, prebacite na radnu površinu (sa kukuruznim ili običnim brašnom), oblikujte u loptu i ostavite ponovo da se odmori dok pripremate nadev.
Za njega prosto pomešajte glatko pasiranu skuvanu bundevu, meki maslac, kakao, vanilu, šećer, muskatni oraščić i bademovo brašno. Treba da se dobije konzistencija tečne čokolade.
Razvijte loptu testa u veliki pravougaonik, namažite smesom od kakaoa i bundeve i uvijte u rolat. Dok radite sa testom podmazujte ruke da vam se ne bi lepilo,
Naseckajte rolat na kolutiće i poređajte ih u dve tepsije pokrivene papirom za pečenje, ostavljajući rastojanje između svakog puža.
Pužiće pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da nadođu na 30-40 minuta.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom otprilike 15 minuta ili dok se ne dobije apetitna boja.
Gotove pužiće sa bundevom i nadevom od kakaa pospite šećerom u prahu.
* Najlepši su istog dana - vazdušasti, veoma aromatični, sa sjajnom koricom.
Drugog dana su pak predivni, ali prosto korica je omekšala, s obzirom na to da se obično čuvaju u zatvorenoj posudi ili kesi koje lagano pare testo.
Prijatno!