Način pripreme
Prvog dana božićnog posta sam odlučila da napravim jednu posnu supu sa povrćem.
Za pripremu ove supe sa prazilukom potrebno je da isečete svo povrće sitno.
Koristimo zamrznute vrganje, koje smo odmrzli i takođe ih isečemo.
U ugrejanom ulju prvo dinstamo praziluk i šargarepu sa malo vode i soli.
Čim praziluk omekša, dodajemo pečurke, a nakon 2-3 minuta i krompir.
Dobro promešamo i dodajemo sve začine, kao i 1 litar tople vode.
Ostavljamo da se krčka oko 20 minuta, dovoljno za povrće.
Nakon toga dodajemo jednu loptu fide, prethodno izmrvljenu i kuvamo jesenju supu još 5 minuta.
Serviramo je toplu posutu sitno iseckanim svežim peršunom i domaćim hlebom.
Prijatno i lak post vam želim sa ovom mojom posnom supom od povrća sa prazilukom i pečurkama.