Način pripreme
Natopite patku oko sat vremena u hladnoj vodi.
Izdinstajte luk, isečen na sitno u masnoći. Dodajte isečne bubce, džigericu, srce. Promešajte. Dodajte opran pirinač. Kuvajte dok pirinač ne postane prozračan.Sipajte oko 1 šolju tople vode.
Nakon što pirinač nabubri začinite solju i biberom. Sklonite nadev sa vatre.
Napunite patku.
Isecite kupus na sitno. Stavite ga na dno odgovarajuće duboke posude za pečenje. Stavite patku i namažite je obilno maslacem.
Sipajte toplu vodu, da prekrije jelo. Pokrijte posudu za pečenje čvrsto aluminijumskom folijom.
Stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu. Pecite oko sat i po vremena.
Na sredini pečenje proverite pečenu patku i ako je neophodno, dolijte još vode. Prelijte je sosom.
Pre nego što je gotovo dopecite dok korica ne bude zlatasta i skinite foliju.
Punjena divlja patka je gotova.