Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Karfiol sa leblebijom i kinoom

Karfiol sa leblebijom i kinoom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Karfiol sa leblebijom i kinoom
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Zdrav predlog sa omiljenim povrćem i kinoom."

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • leblebija - 1 konzerva
  • ulje - 2 supene kašike
  • kari - 1 supena kašika
  • so
  • voda - 1 ¼ šolja
  • kinoa - ⅔ šolje
  • spanać - 100 grama
  • tahini - 2 supene kašike
  • kore limete - 1 kašičica
  • sok limete - od ½ komada
  • beli luk - 1 čen
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi se pomeša ulje sa karijem i solju. Karfiol se deli na ružice i stavlja se u posudu. Dodaje se isceđena leblebija i dobro se izmeša.

Raspoređuje se u blago nauljenoj tepsiji ili obloženoj papirom za pečenje ili folijom i peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 10 minuta. Vadi se tepsija, meša se i vraća se na još 10 minuta.

Za to vreme oprana kinoa se skuva u vodi sa malo soli. Nakon uzaviranja se smanjuje i ostavlja se na 15 minuta.

Spanać se opere i iskida. Kada je kinoa napola gotova, u nju se dodaje spanać i ostavljaju se poklopljeni dok se voda u potpunosti ne apsorbuje.

Za dresing se pomeša tahini sa naseckanim belim lukom, korom i sokom limete, malo crnog bibera i 2-3 supene kašike vode.

Prilikom serviranja u tanjir se stavlja deo kinoe, odozgo se raspoređuje pečeno povrće i zaliva se dresingom od tahinija.

Karfiol sa leblebijom i kinoom je bogato jelo od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: