Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi šaran sa maslacem i limunom

Prženi šaran sa maslacem i limunom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Prženi šaran sa maslacem i limunom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Jednostavan i veoma ukusan prženi šaran"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 kg
  • maslac - 5 - 6 kašika
  • limun - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro je da je šaran koji biramo svež.

Šarana treba da isečemo na posebne delove, koje zatim dobro posolimo.

Odvojite i pripremite marinadu za ribu.

Pripremite najzdraviju i najjednostavniju marinadu – so i sveže ceđeni sok od limuna, koju prebacite u duboku i široku posudu.

Stavljajte pojedinačne komade ribe u marinadu i ostavite ih da odstoje oko 20 minuta dok ne budu začinjeni.

Nakon što su delovi šarana marinirani, rastopite maslac i dobro ga zagrejte na šporetu.

Ostavite da se dobro zagreje, jer ako nije dovoljno vruće, riba će početi da se lomi.

Ubacujte svaki komad i pržite ribu do željenog rezultata.

Prženi šaran sa maslacem i limunom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: