Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Lima pasulj u paradajz sosu i sa belim lukom

Lima pasulj u paradajz sosu i sa belim lukom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Lima pasulj u paradajz sosu i sa belim lukom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ukusan i jednostavan pasulj da ga servirate sa toplom prepečenom kriškom"

Potrebni sastojci

  • lima pasulj - 1 konzerva (400 g)
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 3 kašike
  • paradajz - 1 konzerva (500 g)
  • šećer - 1 kašika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 50 ml
  • origano - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i izdinstajte u njemo oko 1-2 minuta na sitno isečenu glavicu luka.

Dodajte brašno, promešajte dobro i dodajte paradajz.

Ostavite sos od paradajza da vri oko 10 minuta, dok povremeno mešate.

Stavite od vode isceđen pasulj i začinite začinima - šećer, biber, aleva paprika, origano i so po ukusu.

Promešajte dobro i kuvajte još 5 minuta.

Pre nego što sklonite s vatre pospite jelo sitno isečenim belim lukom.

Tako spremljen, ovaj pasulj sa sosom od paradajza i belim lukom možete da servirate sa prepečenom kriškom ili kao garnirung uz pečena mesa i ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: