Način pripreme
Istopite kvasac u svežem toplom mleku. Dodajte 2 supene kašike šećera i 2 supene kašike brašna. Izmešajte i ostavite kvasac da nadođe. Istopite maslac i mast.
Umutite jaja /treba da budu na sobnoj temperaturi/ zajedno sa šećerom u dubokoj posudi.
Dodajte mleko sa kvascem, korice limuna /izrendane/ i kesicu aromatičnog šećera.
Dodajte deo prosejanog brašna i malo masnoće i izmešajte.
Radite tako tako što dodate po malo brašna i malo mansoće dok se ne dobije meko testo /nemojte preterivati sa brašnom, neka testo ostane meko, skoro lepljivo/.
Nkon što se umesili masnoću, posudu pokrijte folijom, a odozgo krpom. Ostavite testo na toplom da nadođe i da udvostruči svoj obim na nekoliko sati.
Testo podelite na 6 lopti. Svaku loptu razvucite u fitilj, a fitilj razvucite.
U sredinu svakog rastegnutog komada stavite suvo grožđe /prethodno namočeno u liker/, naseckane komadiće sušenog voća i korice pomorandže /prethodno skuvane i oceđene, 2-3 vode treba da promenite/.
Uvijajte u rolat i ispletite dva milibrota po vašoj želji /svaki milibrot ima po 3 rolata/.
Milibrote stavite u odgovarajuće tepsije prethodno obložene papirnim ubrusom.
Milibrote namažite umućenim belancem ili žumancem /ja sam jedan namazala žumance, a drugi belancem/. Stavite komadiće sušenog voća i pospite kristal šećerom.
Ostavite milibrote da ponovo nadođu i da udvostruče svoju zapreminu.
U početku pecite u slabijoj rerni. Postepeno povećavajte temperaturu i pecite dok ne bude zlatkasto.
Ako počnu odozgo da crne, pokrijte ih folijom.
Aromatični domaći milibroti su gotovi.