Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Aromatični domaći milibroti

Aromatični domaći milibroti

Aromatični domaći milibroti8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
10
"Što se Vaskrs više bliži, to se više u domovima oseća aroma ovih Domaćih milibrota, a mi dajemo i recept za njih"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada + 1 komad, za premazivanje
  • šećer - 250 g + za posipanje
  • brašno - otprilike 1 kg
  • maslac - 100 g
  • mast - 100 g
  • kvasac - 1 1/2 kesica, suvi (15 g)
  • sveže mleko - 250 ml
  • suvo grožđe
  • smokve - sušene
  • kore pomorandže
  • kore limuna
  • kajsije - sušene
  • šećer - 1 kesica, sa rumom (10 g)
  • liker - 2 supene kašike, Ambrosia
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite kvasac u svežem toplom mleku. Dodajte 2 supene kašike šećera i 2 supene kašike brašna. Izmešajte i ostavite kvasac da nadođe. Istopite maslac i mast.

Umutite jaja /treba da budu na sobnoj temperaturi/ zajedno sa šećerom u dubokoj posudi.

Dodajte mleko sa kvascem, korice limuna /izrendane/ i kesicu aromatičnog šećera.

Dodajte deo prosejanog brašna i malo masnoće i izmešajte.

Radite tako tako što dodate po malo brašna i malo mansoće dok se ne dobije meko testo /nemojte preterivati sa brašnom, neka testo ostane meko, skoro lepljivo/.

Nkon što se umesili masnoću, posudu pokrijte folijom, a odozgo krpom. Ostavite testo na toplom da nadođe i da udvostruči svoj obim na nekoliko sati.

Testo podelite na 6 lopti. Svaku loptu razvucite u fitilj, a fitilj razvucite.

U sredinu svakog rastegnutog komada stavite suvo grožđe /prethodno namočeno u liker/, naseckane komadiće sušenog voća i korice pomorandže /prethodno skuvane i oceđene, 2-3 vode treba da promenite/.

Uvijajte u rolat i ispletite dva milibrota po vašoj želji /svaki milibrot ima po 3 rolata/.

Milibrote stavite u odgovarajuće tepsije prethodno obložene papirnim ubrusom.

Milibrote namažite umućenim belancem ili žumancem /ja sam jedan namazala žumance, a drugi belancem/. Stavite komadiće sušenog voća i pospite kristal šećerom.

Ostavite milibrote da ponovo nadođu i da udvostruče svoju zapreminu.

U početku pecite u slabijoj rerni. Postepeno povećavajte temperaturu i pecite dok ne bude zlatkasto.

Ako počnu odozgo da crne, pokrijte ih folijom.

Aromatični domaći milibroti su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: