Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Velike Božićne sarme sa mlevenim sirovim mesom

Velike Božićne sarme sa mlevenim sirovim mesom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Velike Božićne sarme sa mlevenim sirovim mesom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
31/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
10
"Mmm... velike božićne sarme sa sirovim mlevenim mesom se tope u ustima."

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • prazuluk - 1 vezica, velika
  • pirinač - 70 g
  • svinjsko meso - 3 kg
  • ulje
  • crni biber
  • kumin
  • aleva paprika
  • armejska čorba - 3 l
* merne jedinice

Način pripreme

Od glavice kupusa se odvajaju listovi tako da ostanu celi.

U zavisnoti od veličine glavice kupusa listovi mogu da ostanu celi ili ako je ona mnogo velika, da se seku na 2 tako što se skida tvrdi deo po sredini lista.

Svinjsko meso se seče na kockice željene veličine. Praziluk se očisti i opere. Seče se na kolutiće.

U veliki tiganj se stavlja više ulja da se zagreje. Dodaje se prazuluk kako bi se propržio i dinstao. Dodajte se pirinač da se proprži. Začinjava se crnim biberom i kuminom.

Može da se posluži po više, zato što je pripremljena količina velika. Dodaje se aleva paprika. So se dodaje u skladu sa slanoćom armejske čorbe. Izmeša se.

Ringla se isključuje. Dodaje se svinjsko mleveno meso i smesa se ponovo meša. Uvijaju se sarme. U široki deo lista se stavlja sirovi nadev. Uvija se odjednom od donje strane ka sredini.

Sa strane takođe da nadev ne bi ispadao i dodatno se uvija u rolat. Gotove sarme se ređaju u duboku tepsiju sa poklopcem. Isto se ponavlja dok se sastojci ne potroše.

Dobijaju se 2 reda sarmi. Obilno se zaliva armejska čorba. Treba odozgo da ih zalije. Stavlja se poklopac tepsije i peče se 3 sata.

Može da se peče na nižoj temperaturi i duže.

Pre nego što se izvade iz rerne, poklopac se skida kako bi se zapekle.

Mmm... velike božićne sarme sa sirovim mlevenim mesom se tope u ustima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: