Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Omiljene ćuftice na čirpanski način

Omiljene ćuftice na čirpanski način

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Omiljene ćuftice na čirpanski način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Gotove omiljene ćuftice na čirpanski način su tradicionalno jelo za naše geografske širine, tako da dajte jedan lajk našem jelu"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 1/2 vezice
  • čubar
  • crni biber
  • aleva paprika
  • za janiju
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 glavice
  • šargarepe - 2 komada
  • crvene paprike - 1 komad
  • krompir - 5 komada
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • so
  • crni biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • šećer - prstohvat
  • brašno - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se pomeša sa začinima, jajetom i sitno naseckanim lukom.

Vlažnim rukama se oblikuju ćufte i peku se 15 minuta na 190 stepeni u air fryer-u.

U odgovarajućoj šerpi se proprže naseckani luk i šargarepe.

Očišćena paprika od semenki se sitno nasecka i dodaje se u šerpu. Oguljeni krompir se nasecka na kockice srednje veličine i dobro se opere, nakon čega se dodaje u šerpu.

Kada se povrće izdinstalo, dodaje se malo vode i začini - ukusna janija se ostavlja na nekoliko minuta da vri na tihoj vatri.

Dodajte se paradajz pire i prstohvat soli. Brašno se rastvara sa mlakom vodom, temperira se sa toplim sosom od buduće janije sa ćuftama i vraća se u jelo.

Dodaju se ćufte i ostavlja se na nekoliko minuta na ringli dok se ne zguste ćufte na čirpanski način.

Gotove omiljene ćuftice na čirpanski način se obilno posipaju sitno naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: