Način pripreme
Dobro operite i očistite džigericu od opni. Naseckajte je na komade. Zagrejte masnoću i propržite sitno naseckani luk, beli luk i pečurke.
Kada omekpaju, u njih dodajte džigericu i začine, kao i šećer. Propržite na nekoliko minuta uz mešanje i dospite pavlaku.
Mešajte i kada počne da se zgušnjava, skinite sa ringle. Sve se sipa u blender ili kuhinjski robot.
Deglazirajte tiganj vinom i brendijem i ostavite da vri na slaboj vatri dok se tečnost ne redukuje na pola.
Dodajte je u džigericu sa omekšalim maslacem, odvajajući otprilike 1-2 supene kašike. Lepo pasirajte celu smesu i sipajte je u vatrostalne posude.
Odozgo stavite koru limuna i zalijte istopljenim maslacem kako bi se zapečatila. Stavite da se peče na pari u umerenoj rerni otprilike 10-15 minuta.
gotovu paštetu čuvajte u frižideru. Možete da izbegnete finalno pečenje ako dobro skuvate svinjsku džigericu prilikom prženja.