Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Penjurlija iz mini pekare

Penjurlija iz mini pekare

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Penjurlija iz mini pekare
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Da bi penjurlija bila mekana i vazdušasta, bilo bi dobro da se u rernu prilikom pečenja stavi metalna posudica sa vodom."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 500 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 20 g, svež
  • kravlji maslac - 90 g
  • sir - 250 g
  • žumance - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U kontejner mini pekare se prvo stavljaju tečni sastojci - sveže mleko, pretodno umućena jaja, kiselo mleko i ulje.

Odozgo se stavlja prethodno prosejano brašno, šećer, so i izmrvljen svež kvasac.

Mini pekara se uključuje na program za pravljenje testa, koji traje sat vremena i trideset minuta.

Kada je testo za penjurliju naraslo, razvija se u pravougaonik ili elipsu. Kora se premazuje maslacem i posipa izmrvljenim sirom.

Uvija se u rolat i seče na kolutove.

Kolutovi testa se ređaju u nauljenu tepsiju i ostavljaju se da ponovo nadođu na otprilike dvadeset minuta.

Kada penjurlija nadođe, premazuje se umućenim žumancem i stavlja se da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C otprilike 40 minuta.

Da bi penjurlija mešena u mini pekari postale mekana i vazdušasta, dobro bi bilo da se prilikom pečenja u rernu stavi metalna posudica sa vodom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: