Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Brza pogača sa prazilukom po Zoni

Brza pogača sa prazilukom po Zoni

Zlatina JelyazkovaZlatina Jelyazkova
Pomoćnik kuvara
458600
Brza pogača sa prazilukom po Zoni
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Za par minuta možete spremiti jednu ukusnu i dijetalnu pogaču"

Potrebni sastojci

  • ovsene mekinje - 130 g
  • praziluk - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • sir - 56 g
  • niskomasni sitni sir - 112 g
  • kačkavalj - 56 g
  • kiselo mleko - 3 supene kašike (2%)
  • soda - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kašičice
  • aleva paprika
  • čubar
  • so
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se mute i dodaje se izmrvljeni sir, izrendani kačkavalj, sitni sir i mekinje.

Smesa se ostavlja na nekoliko minuta da upiju mekinje. Kiselo mleko se pomeša sa sodom i dodaje se u smesu.

Dodaje se i naseckani praziluk, maslinovo ulje i začini. Mogu da se dodaju i drugi začini po želji.

Sipa se u tepsiju sa papirom za pečenje i pogača se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Recept je za 8 BPVM.

Brza pogača sa prazulukom po Zoni je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: