Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni štapići od povrća sa skušom

Pečeni štapići od povrća sa skušom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Pečeni štapići od povrća sa skušom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Pečeni štapići od povrća sa skušom su sjajna raznovrsna i zdrava večera. Po želji se garnira sosom od belog luka."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • celer - 2 glavice
  • bundeva matilda - 1/4 komada
  • so
  • crni biber
  • beli luk - u prahu
  • aleva paprika
  • ulje
  • ruzmarin
  • skuša - 1 kg
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • prezle - 5 supenih kašika
  • brašno - 3 supene kašike
  • sos od belog luka - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i ogule. Naseckaju se na komadiće, pazeći da budu skoro iste veličine. Celer se oguli i nasecka na štapiće veličine slične tikvicama. Isto se ponavlja i sa bundevom Matilda - oguli se i nasecka na štapiće, dobro bi bilo da se koristi gornji deo gde nema semenki.

Pripremljeno povrće poređajte u veliku tepsiju ne mešajući ga. Posipa se po ukusu svim nabrojanim začinima - solju, crnim biberom i alevom paprikom i belim lukom u prahu. Posipa se sa više ulja i dobro se izmeša.

Najlakše je rukama kako bi bilo dobro začinjeno i namazano. Posipa se s malo rzmarina. Peče se otprilike 30-40 minuta u rerni na 180 stepeni sa ventilatorom.

Za to vreme se priprema skuša. Odseku se glave i očiste se od iznutrica tako što se seče od rupe u donjem delu ribe ka glavi. Pomoću male kašičice mogu da se izvade iznutrice. Operu se i ocede.

Stavljaju se u malu tepsiju. Beli luk se oguli i presuje. U skušu se dodaju limunov sok, beli luk i so. Dobro se uvaljaju. U dubokom tanjiru se pomešaju prezle i brašno.

Priprema se nauljena tepsija. Svaka skuša se uvalja u smesu i ređa se u tepsiju. Peku se dok ne budu gotove ili dok ne dobiju zlatkastu boju.

Pečeni štapići od povrća sa skušom su odlična raznovrsna i zdrava večera. Po želji pečena riba se garnira sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti