Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Slani paj sa ćurećim mlevenim mesom i pečurkama

Slani paj sa ćurećim mlevenim mesom i pečurkama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Slani paj sa ćurećim mlevenim mesom i pečurkama
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Sočan, aromatičan i ukusan slani paj koji će zadovoljiti ukus i najkapricioznijih članova porodice."

Potrebni sastojci

  • ćureće mleveno meso - 800 g, pečurke
  • vegeta - 1 pakovanje, za burgere (ili po ukusu)
  • speltin hleb - 2 kriške
  • jaja - 2 komada, za mleveno meso + 3 komada za preliv
  • pečurke - 500 g
  • sušeni luk - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • kačkavalj - 200 g
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 50 ml, za mleveno meso + 50 ml za tepsiju + 100 ml za propržavanje pečuraka
* merne jedinice

Način pripreme

Speltine kriške se namoče u posudi sa vodom na 5 minuta, nakon čega se voda cedi.

Ćureće mleveno meso se stavlja u posudu u kojoj će se mešati.

Dodajte se namočeni speltin hleb, 2 jaja, začin za burgere, aleva paprika, so i 50 ml ulja.

Mleveno meso se veoma dobro umesi, uvija se folijom za sveže čuvanje i ostavlja se u frižideru na 30 minuta.

Pečurke se očiste od panjića, opere se i krupno nasecka.

Stavljaju se u vok tiganj, zalivaju se sa 100 ml ulja, proprži se na 10 minuta, nakon čega se ocedi od ulja.

Tepsija sa nelepljivim premazom sa poklopcem se podmazuje uljem.

Kada je mleveno meso odstajalo, raspoređuje se u tepsiju.

Odozgo se posipa sušeni luk, nakon čega se ređaju zapržene pečurke.

Kačkavalj se izrenda na krupno rende u posebu posudu.

Dodaju se 3 komada jala i veoma dobro se meša.

Smesom se zalivaju pečurke.

Slani paj pečemo u prethodno zagrejanoj rerni poklopljeno 40 minuta na 180 stepeni.

Ovaj slani paj sa ćurećim mlevenim mesom i pečurkama je veoma sočan i ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: