Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Posna prolećna janija sa krompirom i pečurkama

Posna prolećna janija sa krompirom i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Posna prolećna janija sa krompirom i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Servirajte posnu prolećnu janiju sa krompirom i pečurkama sa omiljenim seoskim hlebom i nasmejte se"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 1 vezica
  • mladi lbeli luk - 1 struk
  • ulje - 5 kašika
  • pečurke - 200 g
  • mladi krompir - 800 g
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • paradajz - 1/2 šolje, pasiran
  • nana - 3 struka, sveža
  • mirođija - 3 struka, sveža
  • spanać - 1 šaka
  • so
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite mladi luk i beli luk na sitno i stavite ih da se dinstaju u zagrejanom ulju.

Promešajte nekoliko puta i dodajte očišćene i na kriške isečene pečurke.

Kuvajte pet minuta, nako toga dodajte isečen mladi krompir.

Mešajte i malo nakon toga stavite u šerpu alevu papriku, paradajz i isečene sveže začine.

Sipajte vodu, tek toliko da pokrije povrće i začinite krompir janiju solju.

Posna prolećna janija se ostavlja da se krčka na tihoj vatri dok se krompir ne skuva.

Malo pre nego što je gotovo stavlja se očišćen spanać.

Janija sa pečurkama se ostavlja da se kuva još pet minuta.

Servirajte posnu prolećnu janiju sa krompirom i pečurkama sa omiljenim seoskim hlebom i nasmejte se :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: