Način pripreme
Crni luk sitno iseckati, šargarepu izrendati, patlidžan oljuštiti i iseći na kockice. U dublji tiganj sipajte ulje i propržite luk i šargarepu, dodajte patlidžan i mleveno meso.
Dinstajte uz povremeno mešanje i dodajte paradajz isečen na kockice, bosiljak, so i crni biber. Neka se kuva.
U međuvremenu pripremite bešamel. Stavljamo maslac u šerpu, nakon što se otopi dodamo brašno i posle minut dodajemo mleko u etapama uz stalno mešanje. Zatim posolite, dodajte crni biber i muškatni oraščić i kuvajte dok se ne zgusne.
Kada su mleveno meso sa povrćem i bešamel gotovi, sastavite lazanje.
Na dno odgovarajuće posude za pečenje stavite malo bešamel sosa, na njega rasporedite kore za lazanje, zatim smesu od mlevenog mesa i patlidžana. I tako dok ne potrošite proizvode.
Sipajte oko 2 kašike smese na gornji sloj kora i na kraju bešamel sos. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite lazanje sa mlevenim mesom u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 25 minuta, pa skinite foliju i pecite još 15 minuta.
Lazanje od patlidžana i mlevenog mesa izvadite iz rerne, ohladite 15 minuta i poslužite.