Način pripreme
Krompi operemo i oljuštimo, sečemo na sitne kockice, nakon toga u dubokoj posudi dinstamo sa malo masti da bude polupržen, odvajamo sa strane (preostalu masnoću dodajemo u musaku).
Nadev pripremamo tako što u dubokom tiganju sa malo masti prvo dinstamo luk, nakon toga dodajemo mleveno meso, u isto vreme mešamo i začinimo solju, alevom paprikom, biberom, dodajemo i sok od paradajza, sušene tikvice, paprike i pečurke.
Mešamo da ne zagori i na kraju dodajemo i bosiljak i sve oko 10 minuta dinstamo dok ne bude gotovo.
Nakon toga uzimamo pelh, sipamo krompir i gotov nadev i ravnomerno rasporedimo, dodajemo oko 100-150 g vode.
Domaću musaku pečemo na 170 stepeni oko 30 minuta, pre vađenja prelivamo pripremljenim prelivom i pečemo oko 10, 15 minuta dok ne dobijemo koricu preliva za musaku odozgo.
Po želji moju omiljenu musaku možete servirati sa kiselim mlekom i ljutim paprikama.