Način pripreme
U mleku sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom brašna istopimo kvasac i ostavljamo ga da se aktivira.
Jaja zajedno sa ostalim šećerom i eritritolom dobro umutimo dodavajući i ulje.
Prosejemo brašno, stavljamo vanilu i u udubljenje, dodajemo tečne sastojke.
Umesimo meko testo koje treba da nadođe dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Nakon toga istopimo maslac (može i mast). Testo rasteženo rukama, dodajemo maslac i presavijamo kao kesu. Mesimo dok ne upije maslac, barem tri puta.
Oblikujemo 3 komada tako što razvlačimo rukama i dodajemo nadev po želji.
Uvijamo u tompus i uvijamo milibrot.
Pletemo pletenicu milibrot i u odgovarajućem kalupu ostavljamo da nadođe.
Pre nego što pečemo na 180°C, premazujemo belancem i posipamo šećerom moj milibrot.