Način pripreme
Piletinu operemo, osušimo ubrusom i posipamo solju i mlevenim biberom.
U tiganju ugrevamo 1 supenu kašiku masalca i 1 kašičicu ulja i stavljamo file da se prži oko 4 minuta po strani ili dok ne dobije lepu boju. Stepen ringle je bio 5 na mojom šporetu.
Za to vreme pripremamo pesto, u posudu secka stavljamo sve sastojke i sameljemo ne više od 30 sekundi. Mocarelu isečemo na krugove prema broju filea. Kod mene je bilo 10.
Ugrevamo rernu na 180 stepeni. Gotove filee stavljamo u mali pleh prečnika 28x22 cm.
Preko svakog stavljamo pesto i pokrivamo parčetom mocarele, ne pritiskamo.
Oko filea rasporedite isečeni čeri paradajz na dva dela.
U još topao tiganj stavljamo preostale 2 supene kašike masalca i kad se rastope pomešamo smesu sa preostalim sosom iz piletine i time prelivamo filee. Stavljamo da se peku dok ne dobiju zlatnu boju ili oko 25 minuta.
Ne treba da budu prepečene, da bi piletina sa pestom ostala sočna.
Odmas serviramo piletinu sa pestom i mocarelom iz rerne.
Prijatno!