Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Piletina sa rigatonima

Piletina sa rigatonima

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Piletina sa rigatonima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Baš tako se pravi ukusna testenina sa piletinom Vidite recept"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • pileće meso - 4 porcije (po 200 g, svaka)
  • testenina - 350 g, rigatoni
  • mladi luk - 2 struka, usitnjen
  • beli luk - 2 čena, istucan
  • majčina dušica - 1/2 kašičice, sveža
  • lovorov list - 1 komad
  • paprika - 1 teglica, crvena (300 g)
  • masline - 55 g
  • pečurke - 115 g, isečene
  • origano - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se ocede i iseku. U zagrejanom maslinovom ulju na jakoj vatri se dinsta piletina po dva minuta sa svake strane.

Vatra se smanjuje i meso se ostavlja još 10 minuta, pri čemu se okreće s vremena na vreme. Izvadi se.

U tiganju se zaprži dva minuta beli luk, majčina dušica i lovorov list.

Stavljaju se paprika i masline i ostavljaju se na vatri 2 minuta. Dodaju se pečurke i origano.

Soli se i začinjava se biberom. Ostavlja se na vatri dok pečurke ne omekšaju.

Porcije mesa se iseku po dijagonali i vraćaju se u tiganj sa sosom.

Testenina se skuva u posoljenoj vodi i ocedi se. Dodaje se u meso i sos i servira se odmah.

Posipa se sitno isečenim mladim lukom.

Piletina sa rigatonima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: