Način pripreme
Bundeva se oljušti i očisti od semenki. Količina u receptu je oljuštena bundeva. Isecite je na velike komade. Sipati vodu i kuvati dok ne bude gotova. Ocedite je od vode.
U nju se dodaje šećer i izgnječi se. Ostavite da se ohladi.
Keks sa maslacom se usitni. Maslac se istopi. Dodajte maslac u keks i dobro promešajte.
Uzima se kalup za torte sa pokretnim prstenom. Po dnu rasporedite keks sa maslacem pritiskajući dnom čaše.
Sipajte pavlaku u posudu miksera. Umutite je. Narandžu prepolovite i iscedite u pavlaku, pazeći da ne ispadnu semenke.
Dodajte kiselu pavlaku, cimet i bundevu. Smesa se umuti. Sipajte u kalup i ravnomerno rasporedite.
Poslasticu od bundeve ostavite u frižideru da se stegne nekoliko sati. Može se ukrasiti po želji.
Umutio sam još malo slatke pavlake i kesom ukrasio ivice torte od bundeve i posuo šećernim perlama.
Torta od bundeve bez pečenja je lak i jednostavan desert za pripremu.