Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Mekani uskršnji milibrot zečići

Mekani uskršnji milibrot zečići

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102713k268
Mekani uskršnji milibrot zečići
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
08/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
12
"Naši uskršnji zečići moji su više kao prasići D spremni su za jelo"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kocke svež
  • sveže mleko - 150 ml
  • šećer - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 500 g
  • so - 1/4 kašičice
  • vanila - 1 komad
  • kora od limuna - 1 kašičica, rendana
  • kravlji maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sveži kvasac izmrvite u posudu sa zagrejanom polovinom mleka. Dodajte kašiku šećera i dve kašike brašna. Smesa se promeša i ostavi na toplom dok ne postane puna mehurića.

Umutite dva jajeta i belanca trećeg sa šećerom. Dodajte preostalo mleko i polovinu otopljene masnoće.

Brašno je prosejano i pomešano sa solju, vanilom i rendanom korom limuna. Umesi se mekano testo, pri čemu se pred kraj mešenja dodaje preostala masnoća. Vazdušasto testo se oblikuje u lopticu i ostavi da narasta na toplom mestu dok se ne udvostruči.

Naraslo testo za milibrote podelite na 12 loptica od kojih se svaka oblikuje u fitilj. Od svakog fitilja se odvoji mala kuglica za nos, presavije se i ukršta po dužini.

Na mesto ukrštanja stavlja se kuglica testa. Oblikovane zečeve poređati u ravan pleh na papir za pečenje i ostaviti da ponovo narastu.

Premažu se ostavljenim žumancem, postavljaju im se oči od bibera u zrnu i posipaju sa malo maka po nosu.

Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni 30 minuta.

Naši uskršnji zečići (moji su više kao prasići :D ) su spremni za jelo.

Ukusno i zabavno sa mojim mekanim milibrot zečićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: