Način pripreme
Sveži kvasac izmrvite u posudu sa zagrejanom polovinom mleka. Dodajte kašiku šećera i dve kašike brašna. Smesa se promeša i ostavi na toplom dok ne postane puna mehurića.
Umutite dva jajeta i belanca trećeg sa šećerom. Dodajte preostalo mleko i polovinu otopljene masnoće.
Brašno je prosejano i pomešano sa solju, vanilom i rendanom korom limuna. Umesi se mekano testo, pri čemu se pred kraj mešenja dodaje preostala masnoća. Vazdušasto testo se oblikuje u lopticu i ostavi da narasta na toplom mestu dok se ne udvostruči.
Naraslo testo za milibrote podelite na 12 loptica od kojih se svaka oblikuje u fitilj. Od svakog fitilja se odvoji mala kuglica za nos, presavije se i ukršta po dužini.
Na mesto ukrštanja stavlja se kuglica testa. Oblikovane zečeve poređati u ravan pleh na papir za pečenje i ostaviti da ponovo narastu.
Premažu se ostavljenim žumancem, postavljaju im se oči od bibera u zrnu i posipaju sa malo maka po nosu.
Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni 30 minuta.
Naši uskršnji zečići (moji su više kao prasići :D ) su spremni za jelo.
Ukusno i zabavno sa mojim mekanim milibrot zečićima.