Način pripreme
Zagrejati pavlaku, izmrviti kvasac i 2-3 kašike od brašna. Promešajte i poklopite da se kvasac aktivira oko 15 minuta.
Prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu.
Istopite maslac zajedno sa uljem i ostavite da se malo ohladi.
Jaja umutite sa šećerom, dodati vanilu, polovinu masnoće, so i rendanu koru pola pomorandže.
Ovu smesu i aktivirani kvasac sipajte u brašno i umesite testo za milibrot. Možda ćete morati da dodate još malo brašna za dodatno mešenje.
Kada je testo gotovo, počnite da dodajete preostalu polovinu mešavine maslaca i ulja, podmazujući ruke. Mesite oko 20 minuta.
Stavite testo u posudu, prekrijte folijom i ostavite da se diže na toplom mestu oko 1, 5 sat.
Testo treba da se utrostruči u zapremini.
Gotovo testo razvijte u pravougaoni oblik i isecite na trake širine oko 5 cm.
Svaku traku premažite marmeladom ili čokoladom i pospite mlevenim orasima.
Zarolajte i stavite u nauljene kalupe za mafine. Ostavite da se ponovo diže 30 minuta.
Premažite umućenim žumancetom sa 1 kašikom mleka.
Pospite šećerom i iseckanim bademima i pecite mafine u zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom 30 minuta.
Milibrot mafini spirale su spremni.