Način pripreme
Kvasac se aktivira u posudi sa zagrejanim svežim mlekom, kašikom šećera i kašikom brašna.
U drugoj posudi, viljuškom umutite dva jajeta i žumance. Belance se odvaja.
Kravlji maslac se istopi i pomeša sa uljem,
Brašno je prosejano, dodato mu je malo soli, vanile i rendane kore od limuna.
U metalnu posudu mini pekare prvo se stavljaju tečni sastojci - penasti kvasac sa mlekom, razmućena jaja sa šećerom, rakija i esencija ruma.
Na kraju se sipa brašno i mašina se uključuje na program za testo, pa se ponovo uključuje tri puta pre dizanja. Prilikom poslednjeg pokretanja mašine ostavite testo da naraste.
Dignuto testo podeliti na pet jednakih loptica. Svaku kuglicu razvijte u pravougaonu koru i pospite cimet šećerom. Uvija se u rolat, pa se oštrim nožem seče po dužini. Dve polovine se uvijaju jedna u drugu i stavljaju u nauljene i pobrašnjene kalupe.
Ostavite milibrote da se ponovo dižu oko 20 minuta. Premažite ih umućenim belancetom sa malo svežeg mleka. Po želji se mogu posuti mokrim šećerom ili semenom maka.
Domaći milibroti se peku u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 40 minuta.
Da bi u rerni imale mekanu koru, stavlja se i metalna posuda sa vodom.