Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Mini milibroti, umešeni u pekari

Mini milibroti, umešeni u pekari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Mini milibroti, umešeni u pekari
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
220 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
5
"Mini milibroti umešeni u pekari biće hit na vašoj trpezi za Uskrs"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • svež kvasac - 20 g
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • ulje - 50 ml
  • rakija - 1 kašičica
  • brašno - 600 g
  • so - 1 kašičica
  • vanila - 1 komad
  • esencija ruma - 1 ampula
  • kora limuna - rendana od 1/2 limuna
  • cimet šećer - 2 pakovanja
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se aktivira u posudi sa zagrejanim svežim mlekom, kašikom šećera i kašikom brašna.

U drugoj posudi, viljuškom umutite dva jajeta i žumance. Belance se odvaja.

Kravlji maslac se istopi i pomeša sa uljem,

Brašno je prosejano, dodato mu je malo soli, vanile i rendane kore od limuna.

U metalnu posudu mini pekare prvo se stavljaju tečni sastojci - penasti kvasac sa mlekom, razmućena jaja sa šećerom, rakija i esencija ruma.

Na kraju se sipa brašno i mašina se uključuje na program za testo, pa se ponovo uključuje tri puta pre dizanja. Prilikom poslednjeg pokretanja mašine ostavite testo da naraste.

Dignuto testo podeliti na pet jednakih loptica. Svaku kuglicu razvijte u pravougaonu koru i pospite cimet šećerom. Uvija se u rolat, pa se oštrim nožem seče po dužini. Dve polovine se uvijaju jedna u drugu i stavljaju u nauljene i pobrašnjene kalupe.

Ostavite milibrote da se ponovo dižu oko 20 minuta. Premažite ih umućenim belancetom sa malo svežeg mleka. Po želji se mogu posuti mokrim šećerom ili semenom maka.

Domaći milibroti se peku u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 40 minuta.

Da bi u rerni imale mekanu koru, stavlja se i metalna posuda sa vodom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: