Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Punjeni brancin u rerni

Punjeni brancin u rerni

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Punjeni brancin u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Poslužite punjenog brancina uz čašu belog vina i recite prijatno i živeli!"

Potrebni sastojci

  • brancin - 2 komada, po 350 - 400 g
  • masline - 6 komada, Kalamata
  • čeri paradajz - 10 komada
  • kapari - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • ruzmarin - 2 grančice svež
  • so
  • biber
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Brancine očistite i operite pod tekućom vodom, a zatim ih dobro osušite.

Premažite brancina maslinovim uljem, pospite solju i biberom i ostavite u frižideru 1 sat

U međuvremenu pripremite fil.

Čeri paradajz isecite na četvrtine, a beli luk i masline - na sitno.

Zagrejte malo maslinovog ulja i pržite beli luk i grančicu svežeg ruzmarina oko minut.

Kada zamiriše, dodajte paradajz i kapare.

Nadev kuvajte ne više od 5 minuta, povremeno mešajući.

Zatim izvadite ruzmarin i ostavite da se fil kratko ohladi.

Napunite ribu nadevom i stavite u pleh na papir za pečenje.

Isecite pola limuna, kao i jedan čeri paradajz.

Ređajte ih na ribu i na svaki brancin stavite po grančicu ruzmarina.

Pecite brancina u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

Poslužite punjenog brancina uz čašu belog vina i recite: prijatno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: