Način pripreme
Punjeni patlidžan sa pirinčem i mlevenim mesom je lagano mesno jelo, zasitiće vas i veoma je ukusno. Pogodno jelo za sve koji vole da jedu povrće, kojim možete prijatno iznenaditi svoju porodicu, a zašto ne i goste. Samo probajte i polizaćete prste!
Patlidžane dobro operite i prepolovite. Pažljivo im izdubite unutrašnjost tako da se dobiju čamci. Posolite i ostavite da se gorčina ocedi iz patlidžana oko 30 minuta.
Za to vreme krupno iseckajte luk, a beli luk na sitno. Operite pirinač pod tekućom vodom. U dubokom tiganju propržite luk, beli luk, mleveno meso, pirinač i unutrašnjost patlidžana. Začinite začinima i dodajte paradajz pire.
U nauljen pleh stavite čamce od patlidžana i napunite ih filom.
Punjene patlidžane pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se potpuno ne skuvaju /oko 60 min/. Izvadimo ih i serviramo sa grančicom sveže mirođije i čeri paradajzom presečenom na pola za dekoraciju.
Ako vam ostane nadeva, njime napunite tikvice ili paprike.
Po želji, pre nego što izvadite punjeni patlidžan sa mlevenim mesom, pospite rendanim kačkavaljem i pecite još 10 minuta.
Prijatno!