Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa pirinčem i mlevenim mesom

Punjeni patlidžan sa pirinčem i mlevenim mesom

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Punjeni patlidžan sa pirinčem i mlevenim mesom
Fotografije: veronnika_pavlova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Punjeni patlidžan sa pirinčem i mlevenim mesom je lagano mesno jelo, zasitiće vas i veoma je ukusno."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz pire - 200 g
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • mirođija
  • čeri paradajz
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Punjeni patlidžan sa pirinčem i mlevenim mesom je lagano mesno jelo, zasitiće vas i veoma je ukusno. Pogodno jelo za sve koji vole da jedu povrće, kojim možete prijatno iznenaditi svoju porodicu, a zašto ne i goste. Samo probajte i polizaćete prste!

Patlidžane dobro operite i prepolovite. Pažljivo im izdubite unutrašnjost tako da se dobiju čamci. Posolite i ostavite da se gorčina ocedi iz patlidžana oko 30 minuta.

Za to vreme krupno iseckajte luk, a beli luk na sitno. Operite pirinač pod tekućom vodom. U dubokom tiganju propržite luk, beli luk, mleveno meso, pirinač i unutrašnjost patlidžana. Začinite začinima i dodajte paradajz pire.

U nauljen pleh stavite čamce od patlidžana i napunite ih filom.

Punjene patlidžane pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se potpuno ne skuvaju /oko 60 min/. Izvadimo ih i serviramo sa grančicom sveže mirođije i čeri paradajzom presečenom na pola za dekoraciju.

Ako vam ostane nadeva, njime napunite tikvice ili paprike.

Po želji, pre nego što izvadite punjeni patlidžan sa mlevenim mesom, pospite rendanim kačkavaljem i pecite još 10 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: