Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Pileći bataci u sosu od vina

Pileći bataci u sosu od vina

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Pileći bataci u sosu od vina
Fotografije: Stanislava Valkova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Pileći bataci u sosu od vina su naša aromatična ponuda za večeru."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komad
  • ljubičasti luk - 2 srednje glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 stabljika
  • kapari - 3 kašičice
  • šećer - 1 kašika
  • belo vinsko sirće - 4 kašike
  • belo vino - 75 ml
  • lovorov list - 3 komada
  • zelene masline - 100 g seckane
  • maslinovo ulje
  • čili - svež
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje, oljuštite i izgnječite čen belog luka i dodajte u maslinovo ulje, pa na visokoj temperaturi propržite pileće batake.

Kada meso porumeni, izvadite ga iz posude i držite na toplom.

Luk, celer i šargarepu iseći i lagano propržiti.

Posle nekoliko minuta, kada povrće malo porumeni, vratite mu batake. Rastvorite šećer u sirćetu i pospite piletinu.

Dodajte kapare, lovorov list, masline, so i biber i dobro promešajte. Sipajte belo vino.

Jelo sa piletinom kuvajte na laganoj vatri oko 25-30 minuta.

Pre serviranja, po želji dodajte malo seckanog svežeg čilija.

Pileći bataci u sosu od vina mogu se poslužiti uz belo vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: