Način pripreme
Patlidžani se iseku po dužini na 8-10 traka. Pospite solju, biberom i sa malo maslinovog ulja. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20-30 minuta ili dok ne omekša.
Za to vreme u sitni sir se dodaju mleveni beli luk, majčina dušica i sok od limete i začini se solju i biberom.
Za paradajz sos lagano propržite sitno iseckani beli luk, pa dodajte paradajz.
Dodaju se začini - od šećera do ruzmarina. Pustite da se kuva nekoliko minuta dok deo vode ne ispari.
Na pripremljene trake patlidžana na jednom kraju svake stavlja se deo kuvanog punjenja. Svaka traka se umota u rolat.
U šerpu rasporedite 2/3 paradajz sosa. Poređajte kolutove paradajza. Stavite 1 rolat na svaki kolut.
Odozgo prelijte preostalim paradajz sosom i pospite parmezanom.
Pecite oko 10-15 minuta.
Rolati od patlidžana i sitnog sira su gotovi.