Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa slaninom, pavlakom i parmezanom

Taljatele sa slaninom, pavlakom i parmezanom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1423668743
Taljatele sa slaninom, pavlakom i parmezanom3 / 3
09/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Zaista ukusni praznik na tanjiru"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 250 g
  • slanina - 150 g
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • parmezan - za posipanje
  • maslinovo ulje
  • bosiljak - 3 - 4 lista /svež/
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte taljatele u ključaloj slanoj vodi. Isperite i ocedite. Slaninu isecite na tanke trakice i propržite je na zagrejanom tiganju.

Oceđenu testeninu prelijte preko slanine, sa malo vode da zaustavite prženje. Po želji možete začiniti začinima.

Zatim sipajte pavlaku i mešajte dok se ne zgusne. Poslužite sa rendanim parmezanom i seckanim listićima bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Irena
Irena
Brzo, jednostavno, a sjajno.
04.05.2024 08:15