Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Bošča»Punjena pogača sa mesnim nadevom i pečurkama

Punjena pogača sa mesnim nadevom i pečurkama

Punjena pogača sa mesnim nadevom i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Nadam se da imate mesta u stomaku, jer će vas ova punjena pogača naterati da poželite da je pojedete celu - veoma je ukusna"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • kvasac - 7 g, suvi
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • voda
  • Za nadev
  • mleveno meso - 250 g
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • začin od povrća
  • ulje - 3 - 4 kašike ili maslac
  • kačkavalj - za posipanje
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejati, umutiti jaje, dodati kvasac, so, šećer, ulje i kiselo mleko. Dodajte mlaku vodu i umesite meko testo.

Od testa oblikujte loptu, prekrijte je prozirnom folijom i ostavite da naraste.

Od podignutog testa oblikovati pogaču i pecite je dok ne bude gotova.

Ohladite pogaču, odsecite tanki poklopac i pažljivo izdubite unutrašnjost.

Pripremite fil: ugrejte ulje, dodajte sitno seckani crni luk, šargarepu i pečurke.

Kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte mleveno meso, mešajte i kuvajte dok mleveno meso ne promeni boju. Začinite začinom od povrća.

Napunite hleb pripremljenim filom.

Pecite ponjenu pogaču u zagrejanoj rerni 6-7 minuta, pecite bez poklopca.

Pre nego što jelo bude gotovo, pospite rendanim kačkavaljem i završite pečenje pogače dok se kačkavalj ne istopi.

Pospite svežim peršunom.

Punjena pogača sa mesnim nadevom i pečurkama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: