Način pripreme
Tikvice se veoma dobro operu. Rendaju se i stavljaju u cediljku da se ocede.
Operite krompir i stavite ga u šerpu. Sipajte vodu da pokrije krompir, posolite 1 kašičicom soli.
Krompir kuvajte 20 minuta nakon što voda proključa. Pre kuvanja se ne ljušti da ne postane vodenast.
Nakon što se krompir skuva, voda se baci i krompir se ostavi da se ohladi, nakon čega se oljušti i narenda.
Luk se očisti, opere i sitno isecka. Peršun se očisti, opere i sitno isecka.
U posudi u kojoj će se mešati smesa staviti oceđene tikvice, rendani krompir, jaja, baharat začin, luk i peršun.
Oblikuju se ćuftice od krompira, uvaljaju u speltino brašno i ostave na drvenoj dasci da upije brašno, pa ponovo uvaljaju u brašno.
Ćuftice od povrća se prže na vrelom ulju, ne stavljajući svo ulje u tiganj odjednom. Prvo stavite 150 ml, pa dodajte još, pošto ćuftice od tikvica upijaju masnoću.
Budite oprezni kada jedete ćuftice od krompira sa tikvicama i peršunom, jer su veoma, veoma ukusne :)