Način pripreme
U malo vode dodajte kvasac, šećer i 1 kašiku brašna. Promešajte i ostavite 10 minuta na toplom mestu da se kvasac aktivira.
Napravite udubljenje u brašnu i dodajte jaja, so, kvasac i vodu koja treba da bude malo topla.
Drvenom kašikom počnite da mešate testo.
Dobićete gusto i lepljivo testo. Zatim dodajte kravlji maslac koji je otopljen, ali ne vruć, i nastavite da mešate još 2-3 minuta.
U rerni u kojoj ćete peći hleb zagrejte pleh, pa ga obilno premažite masnoćom po želji.
Beli hleb postaje aromatičniji sa kravljim maslacem.
Sipajte testo u pleh.
Pecite na 180 stepeni 30-35 minuta na najnižem delu rerne.
Umotajte gotov hleb u čistu krpu.
Uživajte uz ovaj aromatični hleb sa kvascem bez mešenja.