Način pripreme
Omiljeni gratin, pripremljen sa kozjim sirom.
Operite krompir i stavite ga u šerpu.
Dodajte sol 1/2 kašičice soli i naliti vodom koja treba da prekrije krompir.
Kuvajte 20 minuta nakon ključanja, a zatim sklonite sa vatre.
Krompir izvadite i ostavite da se ohladi, a za brže hlađenje može se staviti u posudu sa hladnom vodom na 10 minuta.
Nakon što se ohladi, oljuštite krompir i isecite ga na srednje kockice.
Izmrvite kozji sir u posudu u kojoj ćete mešati smesu za ogreten.
Dodajte jaja, kozje kiselo mleko i mešavinu bibera.
Dobro promešajte, pa dodajte seckani krompir i posolite.
Krompir se veoma dobro izmeša sa smesom, nakon čega se sipa u prethodno nauljeni pleh.
Zapečeno jelo od krompira peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni 25 minuta.
Gratin od krompira sa kozjim sirom po receptu Ivana Zvezdeva ukusan je i topao i ohlađen.
A ako volite da jedete meso, u ogreten možete dodati i piletinu u gratin.