Način pripreme
Nori list se iskida na male komade i zajedno sa osušenim vakameom potopi u 1 šolju vode pola sata.
Zatim uklonite alge i vodu zajedno sa još 3 šolje vode dovedite do ključanja. Kada se to uradi, dodajte 2 kašike belog vina, 1 kašičicu pirinčanog sirćeta, 4-5 kašika soja sosa, 1 kocku pilećeg bujona. Mešajte dok se potpuno ne rastvori i sklonite sa vatre, ostavite čorbu poklopljenu. Knedle se sipaju u čorbu i ostavljaju nekoliko minuta da omekšaju, nakon čega se vade.
Soba nudle se kuvaju prema uputstvima na pakovanju. Isperite ih hladnom vodom.
Jaje se skuva, ali treba da ostane mekano, po želji sa malo tekućim žumancem.
Isecite mladi luk.
Prilikom serviranja supe rasporedite nudle u posude, prelijte sa malo vrućeg bujona, odozgo rasporedite natopljene alge, 3 komada knedli, 1/2 kuvanog jajeta i posuti mladim lukom i susamom.
Jedite soba nudle sa bujonom i morskim algama koje zagrevaju dušu.